Ügyfeleink

Vegyitermék kereskedelem

vegyiA Nitrogénművek Zrt., mint Magyarország egyetlen nitrogénműtrágya gyártója több mint 80 éve szolgálja a mezőgazdaság igényeit, alaptevékenysége a műtrágyagyártás, de a technológiájából adódóan saját alapanyagként gyártott, illetve melléktermékként keletkező termékeit az ipar is széleskörűen használja. A legfontosabbak az ammónia, salétromsav, szalmiákszesz, argon, nitrogén és a felületkezelés nélküli karbamid, amelyek értékesítésével a Vegyitermék kereskedelemi részleg foglalkozik. Termékeink felhasználása rendkívül sokrétű, ezért Partnereink között tudhatjuk Magyarország legjelentősebb vegyipari vállalatait, élelmiszer- és gyógyszeripari cégeit, ipari gáz forgalmazó, vegyi anyag kereskedő multinacionális társaságait, de sok egyéni vállalkozót is az ország egész területéről, mindemellett építjük külkereskedelmi kapcsolatainkat is.

 

Genezis Partnerhálózat - Műtrágya, Vetőmag, Növényvédő szer

genezisA Genezis Partnerhálózat az egész országot lefedő, megyénként több értékesítővel működő szaktanácsadói és direkt értékesítői hálózat, amely 2009 augusztusától működik. Elsődleges célja a hazai mezőgazdasági végfelhasználók igényeinek legmagasabb minőségi színvonalon történő kiszolgálása, amit a kiváló szakembergárda, a több évtizednyi szakmai tapasztalat, a széles körű üzleti kapcsolatok, valamint a termékek kiváló minősége garantál. A szervezet legfontosabb feladata, hogy a fenntartható fejlődést szem előtt tartva személyre, gazdálkodóra, földterületre szabottan ajánlja a megfelelő típusú és árú műtrágyát (nitrogén- és komplex NPK műtrágyák, szilárd és folyékony alap- és fejtrágyák, valamint öntöző- és lombtrágyák), vetőmagot és növényvédő szert.

 

Terménykereskedelem

termenyMagyarország a megtermelt gabona és olajos magok tekintetében az egyik legnagyobb kibocsájtó az Európai Unióban. Az össz megtermelt mennyiség évjárattól függően 15-18 millió tonna, amiből az ország 9-9,5 millió tonnát felhasznál, míg a többit exportálja. Magyarországi termény forgalom éves szinten 12-14 millió tonna. Cégünk 5. éve van jelent ezen a piacon és célunk, hogy minél jelentősebb szereplővé váljunk ezen a piacon is.

Üzletkötői kollégáink a partnereinken keresztül lefedik a teljes magyarországi terméspotenciált, míg a pesti irodában dolgozó kollégáink több tízéves tapasztalatai a kereskedelem, logisztika és pénzügy területén hozzájárulnak ahhoz, hogy nem csak a belpiacokon, hanem a környező országok piacain is sikeres és jelentős forgalmat bonyolítsunk le.

 

Logisztika

logisztikaA Bige Holding Csoportba tartozó Genezis-Trans Kft. flottája 164 szerelvényből áll. Fő feladatuk különböző fajtájú csomagolt, ömlesztett és folyékony műtrágya kiszállítása az ország különböző pontjaira. A belföldi áruszállítással foglalkozó flotta egység Schwarzmüller típusú ADR-es roló ponyvás és oldalra billenős szerelvényekből , valamint tartály pótkocsikból áll. Export kiszállításaikat Wielton típusú hátra billenős, Schwarzmüller típusú oldalra billenős, valamint normál roló ponyvás szerelvényekkel végzik.

Az exportpiacok kiszolgálása a közúti szállítás mellett bérelt vasúti szerelvényekkel és a Dunamenti országokba vízi úton történik a piacok igényeink megfelelően ömlesztett és többféle csomagolt kiszerelési egységekkel egyaránt.

 

Export piacok

exportA Nitrogénművek Zrt. piaci stratégiájában a régió mezőgazdaság igényeinek kielégítése kap prioritást, ezzel kiemelkedő szerepe van az Európai mezőgazdaság fenntartható fejlődésében. A termékek belföldi és export relációja nagyságrendileg 50-50 %-os arányt képvisel az összes árbevételen belül. A vállalat a külpiaci jelenlétét minőségileg új alapokra helyezte és az adott piacokon alapított és tevékenykedő, saját tulajdonú leányvállalataival és képviseleteivel éri el vevőit. Nagyon fontos a hagyományos exportpiacok megtartása és bővítése az újonnan megszerzett, a környező országokból származó vevőkör kiszolgálásával. A vállalat optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően és a növekvő szállítási költségek mellett egyre meghatározóbb szerepet lát el a régió műtrágya kereskedelmében. Jelentősebb export területei a közvetlen határos országok mint Szlovákia, Románia, Szerbia, Horvátország, Ausztria, de  fontos célországok a távolabb fekvő német, lengyel, cseh, olasz és bolgár piacok is.

Földgáz kereskedelem

foldgazNitrogénművek Zrt. Magyarország egyik legnagyobb ipari földgázfogyasztója. Vállalatunk az elmúlt évtizedben folyamatosan építette ki jelenlétét a hazai, valamint a legfontosabb nemzetközi földgáz nagykereskedelmi piacokon. A folyamat eredményeként Nitrogénművek Zrt. a legjelentősebb európai földgázpiaci szereplőkkel áll szerződéses kapcsolatban, aktív tagja a legnagyobb európai földgázpiaci árutőzsdéknek, továbbá közvetlen szállítóvezetéki, illetve földgáztárolói hozzáféréssel rendelkezik a földgáz költséghatékony szállíttatása érdekében. A direkt földgázpiaci jelenlétnek köszönhetően jól diverzifikált, költséghatékony és rugalmas beszerzési struktúrával rendelkezik vállalatunk, mely hosszú távú versenyképességünk egyik legfontosabb stratégiai eleme.

A kialakított piaci jelenlétre, illetve megszerzett tapasztalatokra támaszkodva Társaságunk mára már földgáz kereskedelmi szempontból is aktív szereplője a nagykereskedelmi piacoknak. Célunk a beszerzés és a földgáz kereskedelmi tevékenység folyamatos fejlesztése, a jelentkező szinergiák, piaci lehetőségek hatékony kihasználása érdekében. Továbbá, célunk a régió földgázpiacainak fejlődésének elősegítése aktív kereskedési tevékenységünk által, így járulva hozzá a költséghatékony, biztonságos és fenntartható földgáz ellátási rendszerek kialakulásához. Hisszük, hogy a kereskedelmi aktivitás és szemlélet kiemelt jelentőséggel bír az állandóan változó piaci környezethez való hatékony alkalmazkodási képesség kialakítása tekintetében.