Irányítási rendszerek

Minőség- és környezetirányítási rendszerek

A Nitrogénművek Zrt. – mint az ország egyetlen ammónia és nitrogénműtrágya gyártója – a vevők bizalmának elnyerése és fenntartása érdekében elkötelezte magát a jó, megbízhatóan állandó minőség és a környezetkímélő gyártástechnológia mellett.

A Nitrogénművek Zrt. vezetése annak érdekében, hogy a Társaság működésének biztonságát, piacképességének megtartását és fejlesztését, alkalmazottainak boldogulását elősegítse, kinyilvánította azon elhatározását, hogy a minőséget és a környezetvédelmet a vállalati működés meghatározó elemévé teszi.

Társaságunk termékeinek megbízható és versenyképes kínálatát több évtizednyi szakmai tapasztalattal, széleskörű üzleti kapcsolatokkal, kiváló szakembergárdával és a folyamatosan garantált jó minőséggel kívánja biztosítani.

A Nitrogénművek Zrt. vezetőségének elkötelezettségét igazolja, hogy 1997-2002 között számos irányítási rendszert vezettünk be. Elsőként építettük ki és 1997-ben tanúsíttattuk az ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszerünket. Ezt követte 2000-ben az ISO 14001 szerinti Környezetközpontú Irányítási Rendszer kiépítése és tanúsítása.

Energiagazdálkodási és biztonsági irányítási rendszer

A 2015. évi LVII. törvény alapján a Nitrogénművek Zrt. az EN ISO 50001 szabványnak megfelelő, akkreditált tanúsító szervezet által tanúsított energiagazdálkodási rendszert működtet.

Társaságunk a katasztrófavédelmi jogszabályok alapján felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemnek minősül, és mint ilyennek Biztonsági Irányítási Rendszert kell működtetnie. A meglévő irányítási rendszerekhez szervesen kapcsolódó Biztonsági Irányítási Rendszer lehetővé teszi a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek  hatékony megelőzését, valamint az esetlegesen bekövetkező események elleni gyors és szakszerű védekezést.

Vállalatirányítási rendszer

Társaságunknál 2003. óta sikeresen működik a SAP integrált vállalati irányítási informatikai rendszer, melyet folyamatosan fejlesztünk a vállalat változó igényeinek megfelelően.