DAN kiadványok

DAN műtrágyák és a termelékenység

danA Fertilizers Europe által indított DAN (Directly Available Nitrogen) kampány igyekszik bemutatni a jelenleg Európában használatos különböző típusú nitrogénműtrágyák agronómiai és környezetvédelmi vonatkozásait, illetve az olyan nitrogén műtrágyák hasznos tulajdonságait, mint például a Pétisó.

A műtrágyák meghatározó szerepet játszanak a Föld növekvő lakosságának élelmezésében és a klímaváltozás kezelésében. Becslések szerint a világ élelmiszerellátásnak több mint felét műtrágyával biztosítják.

A Fertilizers Europe azt vallja, hogy az európai agrárpolitika középpontjába a mezőgazdasági szektor termelékenységének és hatékonyságának a javítását kell állítani. Ezáltal az európai gazdák növelni tudják a kontinens önellátási képességét és nagyobb szerepvállalását a globális élelmiszerigények kielégítésében, ami a fenntarthatóbb mezőgazdasági termeléshez vezethet. Az európai mezőgazdaság megerősítése a műtrágyák hatékony felhasználása révén hozzásegítheti az ágazatot, hogy megfeleljen az EU agrárpolitika főbb céljainak.

A Közvetlenül Elérhető Nitrogénműtrágyák (DAN) pontos és megbízható eszközöket nyújtanak az agrár szakembereknek a növekvő élelmiszer- és energiatermelésben, ami környezetvédelmi szempontból is elfogadható. A DAN műtrágyák – nitrát-nitrogén és ammónium-nitrogén formájában – egyesítik a nitrogén két legegyszerűbb formájának előnyeit, ami közvetlenül elérhető a növények számára.

A kampány keretében készült kiadványok bemutatják a kontinensen használatos különböző fajta nitrogénműtrágyák agronómiai és környezetvédelmi hatásainak főbb jellemzőit, továbbá a különböző DAN műtrágyák előnyeit.

A DAN kampány keretében készült kiadványok magyar változatai a képekre kattintva elérhetők:

dan1dan2

dan3dan4