A Pétisó bekerült a Veszprém Megyei Értéktárba

2015. augusztus 25-én ünnepélyes keretek között Dr. Blazsek István, a Nitrogénművek Zrt. vezérigazgatója átvette a Pétisó termék Veszprém Megyei Értéktárba kerülésének oklevelét a Veszprém Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottságától.

Magyarország parlamentje 2012. áprilisában fogadta el a magyar nemzeti értékről és hungarikumokról szóló törvényt, amelynek legfontosabb célja azonosítani, számba venni és minél szélesebb körben megismertetni nemzeti értékeinket, egyúttal gondoskodni fennmaradásukról.

A Pétisó a Nitrogénművek Zrt., azaz a magyar vegyipar meghatározó tagjának fő terméke, védjegye, amelyet 1932-ben szabadalmaztattak. Évtizedek óta változatlanul kiváló minőségű, sikeres termék. A Pétisó fő előnye, hogy bármilyen növényre, alap- és fejtrágyaként is felhasználható, könnyen szállítható, tárolható és alkalmazható. A nitrogén mellett jelenlévő dolomittartalomnak köszönhetően csökkenti a talaj savasságát, ezért különösen ajánlott savanyú talajok kezelésére. Az elmúlt évtizedek folyamán a termék rendkívüli népszerűségre tett szert, és napjainkra a Pétisó fogalommá vált a magyar és a környező országok gazdálkodói körében.

A Nitrogénművek Zrt. számára fontos a közel 85 éves tapasztalat és tudás megőrzése, valamint a folyamatos fejlődés és technológiai korszerűsítések, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy Pétisó termékünk bekerült a Veszprém Megyei Értéktár ipari és műszaki megoldások szakterületi kategóriájába.