A Nitrogénművek átmenetileg leállítja ammónia termelését

Pétfürdő, 2022. március 09., szerda - Az ukrajnai háború rendkívüli helyzetet teremtett az európai és a magyar gazdaságban. A földgázárak több mint megduplázódtak és az energiaellátás biztonságának kockázata is felmerült. A mezőgazdaság működésének piaci alapjait is beláthatatlan módon befolyásoló kormányzati döntések (pl. gabona export korlátozás) tovább növelik a működési kockázatainkat, így ammónia termelésünk átmenetileg leállításra került.

A Nitrogénművek folyamatosan monitorozza a helyzetet és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy újraindíthassa termelését és csökkentse a régió műtrágya importfüggőségét, de a magas energia intenzivitású ammónia termelés leállítása jelen piaci környezetben elkerülhetetlen volt.   

A Nitrogénművek Zrt.-ről

A Nitrogénművek Zrt. a közép-európai régió egyik vezető nitrogén alapú műtrágya gyártója és mezőgazdasági alapanyag forgalmazója, székhelye Pétfürdő, Magyarország. A Nitrogénművek képviseli a műtrágyatermelést Magyarországon, amely a forgalom és foglalkoztatás, de leginkább az élelmiszeripar tekintetében fontos ágazat az EU-ban. A Nitrogénművek Zrt. több, mint 15 országban, több, mint 700 fő nemzetközi munkavállalóval és 90 éves múlttal van jelen az iparágban.