Nitrogénművek Akkreditált tevékenységek
Akkreditált tevékenységek
Minőségirányítási rendszer PDF Nyomtat

A Nitrogénművek Zrt.- mint az ország egyetlen ammónia és nitrogénműtrágya gyártója- a vevő bizalmának megnyerése és fenntartása érdekében elkötelezte magát a jó, megbízhatóan állandó minőség és a környezetkímélő gyártástechnológia mellett.

A Nitrogénművek Zrt. vezetése annak érdekében, hogy a Társaság működésének biztonságát, piacképességének megtartását és fejlesztését, alkalmazottainak boldogulását elősegítse, kinyilvánította azon elhatározását, hogy a minőséget a vállalati működés meghatározó elemévé teszi, ezért a minőségügy már évtizedek óta fontos része stratégiájának. A vállalat vezetése teljeskörű minőségpolitikát kíván megvalósítani, és arra törekszik, hogy ráirányítsa összes munkavállalójának figyelmét a minőségtudatos munkavégzésre, mint az üzleti siker egyik fontos elemére.

Társaságunk termékeinek megbízható és versenyképes kínálatát több évtizednyi szakmai tapasztalattal, széleskörű üzleti kapcsolatokkal, kiváló szakembergárdával és a folyamatosan garantált jó minőséggel kívánja biztosítani.

A Nitrogénművek Zrt. vezetőségének elkötelezettségét igazolja, hogy 1997-2002 között számos irányítási rendszert vezettünk be. Elsőként építettük ki és 1997-ben tanúsíttattuk az ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszerünket. Ezt követte 2000-ben az ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszer kiépítése és tanúsítása.

Társaságunknál 2003 februárja óta sikeresen működik a SAP integrált vállalati irányítási rendszer.

Környezetvédelmi és Műtrágyavizsgáló Laboratóriumunk a Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT) által a NAT-1-1031/2012. számon, az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint akkreditált státusszal rendelkezik.

Gépészeti üzemünk kiváló szakmai munkáját tanúsítja, hogy az MSZ EN ISO 3834-2, valamint az MSZ EN 729-2 szabványok szerinti gyártóművi alkalmasság szerinti tanúsítással rendelkezik (fémek ömlesztő hegesztésére, valamint az azzal összefüggő egyéb tevékenységek végzésére feljogosító alkalmassági bizonyítvány).

Társaságunk a minőségirányítás és a minőségkultúra területén elért eredményeinek bemutatása céljából a Nemzeti Minőségi Díj alapú önértékelés módszerét választva 2003-ban részt vett a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat által meghirdetett Veszprém Megyei Minőség Díj Pályázaton, ahol "termelő nagyvállalati kategóriában" nyert díjat. Ezt követően a minőségirányítási és az üzleti tevékenységének újabb sikereként, erkölcsi elismerésként könyvelhette el az első ízben meghirdetett, és adományozott Közép-dunántúli Regionális Minőségi Díjat, amelyet az értékelő bizottság nagyvállalati kategóriában ítélt a Nitrogénműveknek.

Ezzel a Nitrogénművek Zrt. a közép-dunántúli régióban az elsők között mutatott példát az európai követelményrendszeren alapuló önértékelés sikeres alkalmazásával és e téren nyert tapasztalataik továbbadásával.

A Társaság vezetősége a vevők bizalmának megtartása és igényeik maximális kielégítése érdekében elkötelezetten és aktívan vesz részt a minőségmenedzsment rendszer működtetésében és folyamatos fejlesztésében, ennek érdekében az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek megfelelő irányítási rendszert működtet, amelynek sikeres megújító auditjára 2015 decemberében került sor.

Az elért színvonalat üzleti partnereinek hitelt érdemlően folyamatosan bizonyítani kívánja, ezért a minőségirányítási rendszer működését rendszeresen nemzetközileg elismert tanúsító szervezet vizsgálatának veti alá (TÜVCERT tanúsítvány).

Fontos kihívásnak tekinti a vevői elégedettség fokozását, ezért folyamatosan vizsgáljuk a vevői igényeket, vevőtalálkozók szervezésével, a vevők közvetlen megkeresésével, szaktanácsadás nyújtásával, kísérleti felhasználásra kiadott új termékekkel igyekszik a vevői igényeket széles körűen kielégíteni és növelni partnereinek megelégedettségét.


 
Környezetvédelmi és Műtrágyavizsgáló Laboratórium PDF Nyomtat

A laboratórium a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) által a NAH-1-1031/2017. számon, az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány szerint akkreditált vizsgálólaboratórium.

Tevékenysége az alábbi környezetanalitikai és műtrágyavizsgálatokra terjed ki:

 • Szennyvíz mintavétele, fizikai és kémiai helyszíni és laboratóriumi vizsgálata.
 • Ivóvíz mintavétele, fizikai és kémiai helyszíni és laboratóriumi vizsgálata.
 • Felszíni víz és felszín alatti víz mintavétele, fizikai és kémiai helyszíni és laboratóriumi valamint ökotoxikológiai vizsgálata.
 • Hőerőművek víz-és gőzrendszerének mintavétele, fizikai és kémiai helyszíni és laboratóriumi vizsgálata.
 • Munkahelyi légtér levegőjének mintavétele, por, ammónia és nitrogén-dioxid koncentrációjának meghatározása.
 • Munkahelyi légtér klímaparaméterek mérése.
 • Ammónium-nitrát műtrágya fizikai és kémiai vizsgálata.
 • Mészammonsalétrom típusú szilárd műtrágyák fizikai és kémiai vizsgálata.
 • Karbamid műtrágya fizikai és kémiai vizsgálata.
 • Karbamid alapú mikroelemes műtrágyák fizikai és kémiai vizsgálata.
 • UAN-típusú (ammónium-nitrát és karbamidtartalmú) oldatműtrágyák műtrágyák fizikai és kémiai vizsgálata.
 • Komplex és kevert műtrágyák (NPK) fizikai és kémiai vizsgálata.
 • Nitrogén- valamint komplex és kevert műtrágyák toxikus fémtartalmának meghatározása.
 • NOx redukálószer (vizes karbamid-oldat, AdBlue) fizikai és kémiai vizsgálata.
 • Ammónia-oldat (szalmiák) fizikai és kémiai vizsgálata.
A felsorolt feladatok elvégzésében állunk rendelkezésre a Társágon kívüli megrendelőinlk számára is.
 


Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501