Nitrogénművek Értékesítés Belföldi értékesítés
Belföldi értékesítés PDF Nyomtat

altA Nitrogénművek Zrt. belföldi értékesítési lehetőségeit egyrészről a folyamatosan és jelentősen emelkedő földgázár, az ennek hatására emelkedő műtrágyaárszint és a környező, alacsonyabb földgázárú országokból származó termékek erősödő versenye határozta meg. A Nitrogénművek Zrt. értékesítésében a belföldi piaci igények kielégítése az elsődleges szempont. Magyarországon a műtrágyák felhasználása a mezőgazdasági termelés szezonális jellegéhez igazodik. Tavasszal az éves mennyiség többsége (mintegy 75-80 %-a), ősszel pedig kisebb hányada kerül felhasználásra. A műtrágyák szezonális felhasználása és a Nitrogénművek Zrt. folyamatos termelése közötti ellentmondás feloldására olyan kereskedelmi hálózatot épített ki Magyarországon, amelyben a műtrágya országos hatáskörű termeltető rendszereken, tőkeerős kereskedelmi vállalkozásokon és agrokémiai társaságokon keresztül jut el a közvetlen felhasználókhoz. Ezek a műtrágya forgalmazó vállalkozások megfelelő tárolókapacitással, piaci jelenléttel és pénzügyi háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy a szezonon kívüli időszakban is nagyobb mennyiségben tárolják termékeinket, segítve ezzel a Nitrogénműveket a felhasználók éves keresletének a biztosítására.

Az európai műtrágyák és alapanyagok árszintjeit a FERTECON (FC) piackutató és elemző kiadványa kommunikálja a piaci szereplők felé. A FC által közölt európai árak jelentősen meghaladják a Nitrogénművek Zrt. által a márkakereskedői körnek nyújtott szinteket. Azzal, hogy a Nitrogénművek Zrt. nem emeli a versenytársai árszintjére termékeit, a végfelhasználók számára kedvező profitszintemelkedést biztosít, kiegészítve világszínvonalú termékek forgalmazásával és rugalmas, vevőközpontú logisztikával, szaktanácsadói hálózattal. A Nitrogénművek Zrt. és a Bige Holding Csoport a jövőben is a végfelhasználók megelégedésére kívánja kialakítani értékesítési stratégiáját. Árait továbbra is az importárakkal versenyképesen akarja meghatározni, illetve szolgáltatásait továbbfejlesztve biztosítja a termékeik piaci elhelyezését.

A műtrágya termékeket vasúti és közúti szállítással, különböző csomagolási formákban kínálja partnerei számára, amelyek között megtalálható az ömlesztett és zsákos (50 kg-os és big-bag zsákos), illetve EUR raklapra helyezve strech-fóliával burkolt vízmentes egységrakatban történő csomagolási forma. Az egységrakatos kiszerelés gazdaságos helykihasználást biztosít a szállításban és a tárolásban, lehetővé teszi nagy tömegek mozgatásának gépesíthetőségét, szabadtéri tárolás esetén védelmet biztosít az időjárás viszontagságai ellen. A nem műtrágya termékek széles skálájával jelenlegi és leendő partnereit nagykereskedelmi partnereken keresztül, illetve közvetlen értékesítéssel gyártelepi, vagy vevő telephelyére történő kiszállítással szolgálja ki.

ELÉRHETŐSÉGEK ITT.

 

Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501