DAN műtrágyák DAN kampány bemutatása

alt

A műtrágyák meghatározó szerepet játszanak a Föld növekvő lakosságának élelmezésében és a klímaváltozás kezelésében. Becslések szerint a világ élelmiszerellátásnak több mint felét műtrágyával biztosítják.

A Fertilizers Europe azt vallja, hogy az európai agrárpolitika középpontjában a mezőgazdasági szektor termelékenységének és hatékonyságának a javításaát kell állítani. Ezáltal az európai gazdák növelni tudják a kontinens önellátási képességét és nagyobb szerepvállalását a globális élelmiszerigények kielégítésében, ami a fenntarthatóbb mezőgazdasági termeléshez vezethet. Az európai mezőgazdaság megerősítése a műtrágyák hatékony felhasználása révén hozzásegítheti az ágazatot, hogy megfeleljen az EU agrárpolitika főbb céljainak.

A Közvetlenül Elérhető Nitrogénműtrágyák (DAN) pontos és megbízható eszközöket nyújtanak az agrár szakembereknek a növekvő élelmiszer- és energiatermelésben, ami környezetvédelmi szempontból is elfogadható. A DAN műtrágyák – nitrát-nitrogén és ammónium-nitrogén formájában – egyesítik a nitrogén két legegyszerűbb formájának előnyeit, ami követlenül elérhető a növények számára.

A kampány keretében készült kiadványok bemutatják a kontinensen használatos különböző fajta nitrogénműtrágyák agronómiai és környezetvédelmi hatásainak főbb jellemzőit, továbbá a különböző DAN műtrágyák előnyeit.

 

Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501