Fenntarthatóság Termékgondozás FE Termékgondozás
Fertilizers Europe Termékgondozási Programja PDF Nyomtat

Az Fertilizers Europe (FE, régebbi nevén Európai Műtrágyagyártók Szövetsége (EFMA) Termékgondozási Programot indított el, melynek célja annak igazolása, hogy ha a műtrágyák kifejlesztésénél, gyártásánál, tárolásánál, szállításánaltál és felhasználásánál megfelelő gyakorlatot, eljárásokat, módszereket alkalmazunk, akkor ezek a termékek - a teljes életciklusukon át - semmilyen veszélyt nem jelentenek sem az egészségre, sem a biztonságra, sem pedig a környezetre. Az FE által használt "termékgondozás" kifejezés nagymértékben ugyanazt jelenti, mint a "felelős gondosság", és fedi a "fenntartható fejlődés" számos aspektusát. Figyelembe veszi a termék teljes életciklusát a termékfejlesztéstől az alkalmazásig. A nagy európai műtrágya-gyártók csatlakoztak a Termékgondozási Programhoz, mert a közvéleményben - különösen a legutóbbi idők ipari katasztrófái, környezetvédelmi problémái hatására - ellenérzések alakultak ki a műtrágyák gyártásával, felhasználásával szemben. A Nitrogénművek Zrt., mint FE-tag szintén csatlakozott a Termékgondozási Programhoz.A termékgondozási program kötelező az FE tagvállalatokra nézve.

 

Az FE az alábbi megfontolások, okok miatt indította el a Termékgondozási Programot:

  • A műtrágyagyártóknak felelősséget kell vállalniuk a termékeikért a nyersanyagoktól a végső felhasználásig.
  • Meg kell felelni a nyilvánosság nyitottságra és kommunikációra vonatkozó igényeinek.
  • A tapasztalatokat és tudást meg kell osztani egymással.
  • Megfelelő struktúra biztosítása a Termékgondozás vállalati szinten történő bevezetéséhez.

A tagvállalatok aláírták és beágyazták a felelős gondoskodás filozófiáját a szervezeteikbe, és számos tevékenységet is bevezettek vállalati szinten, mivel az FE szigorúbb követelményeket is támaszthat, mint az érvényes jogszabályi előírások.

Az FE tagjai folyamatosan a műtrágyák előállításával, tárolásával, elosztásával és felhasználásával kapcsolatos Egészségi, Biztonsági és Környezeti szempontok fejlesztésére törekednek.

Az FE a Program helyzetének felméréséhez meg kívánja vizsgálni, hogy a tagvállalatai megfelelő gyakorlatot, eljárásokat, módszereket alkalmaznak-e a műtrágyák teljes életciklusában. Ez a vizsgálat a Nitrogénművek Zrt.-nél audit során valósul meg.

NZRT - TERMÉKGONDOZÁSI POLITIKA

 

Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501