Genezis 365 applikáció

Cover art

GOOGLE PLAY

iOS

WINDOWS PHONE

Ki olvas minket

Jelenleg 130 vendég olvas minket

Alkalmazások

mail

ntruck


Biztonsági adatlapok:
sds@nitrogen.hu

 

 

 

 

 

 

 

Éves jelentés 2012 PDF Nyomtat

Tisztelt Partnereink!

A Nitrogénművek Zrt. 2012. évi gazdálkodásáról szóló éves jelentés elkészült.

A Társaság tevékenységét, érdekeltségeit bemutató anyag elérhető és letölthető a Kiadványok nevű könyvtárban illetve a képre kattintva.

 
DAN műtrágyák és a levegő minősége PDF Nyomtat

A DAN kampány keretében elkészült kiadvány magyar változata az alábbi képre kattintva elérhető.

 
Szakmai díjat kapott a Nitrogénművek Zrt. PDF Nyomtat
2013 május 14., kedd 07:27

2013. május 9-én rendezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műanyag- és Gumiipari Laboratóriuma szokásos évenkénti szakmai napját, amelyen a „Termoplasztikus keményítő bázisú, ásványi hatóanyagokat tartalmazó táprúd kombináció fejlesztése” c. témában mutatott együttműködés okán a Nitrogénművek Zrt. elnyerte a laboratórium „Kiváló Együttműködő Partner” díját. A díjat Dr. Pukánszky Béla tanszékvezető egyetemi tanártól Fülöp Tamás fejlesztési osztályvezető vette át, aki rövid előadásban ismertette a Bige Holding cégcsoport tevékenységeit.  

 
DAN konferencia az ésszerű mezőgazdaság érdekében PDF Nyomtat
2013 április 24., szerda 14:18

A pétfürdői Nitrogénművek Zrt. és az Európai Műtrágyagyártók Szövetsége (Fertilizers Europe) a környezetkímélő és produktív mezőgazdaság érdekében DAN-konferenciát szervezett Budapesten, ahol szakmai szempontok alapján értékelték a nitrát-típusú műtrágyák tulajdonságait, agronómiai előnyeit és hasznosítási lehetőségeit.

A 2013. április 22-én megtartott rendezvényen mezőgazdasági szakemberek, a hatóságok képviselői, valamint a tudomány hazai és nemzetközi szaktekintélyei vettek részt. A rendezvényen a Fertilizers Europe által a nitrát típusú műtrágyák népszerűsítésére indított DAN (Directly Available Nitrogen) kampány ismertetése mellett szó esett a mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről, a jövőbeli tervekről, valamint a környezetbarát műtrágyázásról is.

A Föld növekvő népességének élelmiszer ellátása nem oldható meg korszerű műtrágyák alkalmazása nélkül. A FAO becslései szerint a világ népessége 2050-re eléri a 9,1 milliárdot. Ez a tény a jövőben arra fogja késztetni az élelmiszer előállítókat, hogy a jelenlegi szinthez képest 70 százalékkal növeljék termelésüket. Ez a korszerű műtrágyázás növelésével látszik csak megoldhatónak. Az okszerű műtrágyázás területén azonban Magyarország elmarad az európai átlagtól, pedig hazánkban a művelt területek 40 százalékán igen gyenge illetve gyenge a nitrogén tápanyag ellátottság. A mezőgazdaságba vont talajok úgynevezett nitrogénmérlege a nulla érték közelében áll, ezért még inkább szükséges a talajok szakszerű tápanyag visszapótlása.

Bővebben...
 
A DAN kampány bemutatása Czerván György államtitkárnál PDF Nyomtat

A Nitrogénművek Zrt., mint a magyar mezőgazdaság és a magyar műtrágyaipar meghatározó vállalata, 2004 óta tagja a legjelentősebb európai műtrágyagyártókat képviselő szövetségnek a Fertilizers Europe-nak (korábbi nevén EFMA).

A Fertilizers Europe 2012-ben kampányt indított a nitrát alapú műtrágyák használatának népszerűsítésére és hasznosságuk bemutatására. Az úgynevezett DAN (Directly Available Nitrogen) kampány részeként minden tagvállalat a saját országában ismerteti a részleteket a legmagasabb döntéshozói szint valamely tagja számára.

Erre a találkozóra került sor 2013. március 5-én a Vidékfejlesztési Minisztériumban, ahol Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár megbeszélésen fogadta a Nitrogénművek Zrt. képviseletében Suba Péter kereskedelmi igazgatót, Patinszki Judit vegyitermék kereskedelmi osztályvezetőt és Király József marketing és szaktanácsadási osztályvezetőt, akik röviden bemutatták a Fertilizers Europe tevékenységét és ismertették a DAN kampány keretében készült kiadvány fontosabb témaköreit.

Az említett kiadvány magyar nyelvű változata a www.nitrogen.hu oldalról letölthető. A kampánnyal kapcsolatos bővebb információk a Társaság weboldalán, illetve a www.danfertilizers.com oldalon találhatók.

 

alt

 

alt

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501