A hiányzó láncszem: Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum

Használjon Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum termékeket a kiváló kezdeti fejlődés érdekében!

A korszerű kukorica és napraforgó hibridek tápanyagigénye jelentősen meghaladja a korábbi köztermesztésben lévőkét. Ezeknél a növényeknél kiemelt nemesítési cél a korai vethetőség és a kiváló korai fejlődési erély.

Mit kell elviselnie a kelő csíranövénynek?

A hűvös tavaszi időjárás következtében a talaj tápanyagszolgáltató-képessége korlátozott, ami vontatott kelést és lassúbb kezdeti fejlődést eredményez. Ilyenkor a talaj foszforszolgáltató képessége csekély, amit a kukorica növény is jelez antociános elszíneződést mutatva levelein. A lilás szín általában nem abszolút foszforhiányt jelez, hanem felvehetőségi problémákra utal. A növény kezdeti gyors fejlődési erélyét nem tudja kihasználni, ha a talaj hideg. Amikor a hőmérséklet egy melegfront hatására hirtelen megemelkedik, a kis növény energiaháztartása felborul, fejlődése vontatott lesz. Ez az oka annak, hogy még a tápanyagokban jól ellátott talajokon is szükség van startertrágyázásra.

A mikrogranulált startertrágyázás lényege az, hogy erőteljes gyökérnövekedést, gyors és egyenletes kelést biztosítunk a csírázó növénynek anélkül, hogy a gyökér közvetlen közelébe a gyökérképződést gátló agyagokat helyeznénk el.

A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágyák ezért csak a növény számára könnyen felvehető, kiváló vízoldékonyságú tápelemeket tartalmaznak. A nitrogén és foszfor tápelem arány megfelel a csírázó növény optimális tápelem igényeinek. A foszfor mellé adagolt cink kiegészíti a foszfor gyökérképződésre gyakorolt hatását, azt tovább javítja elősegítve a kezdeti gyors növekedést a gyökerekben és a talajszint feletti hajtásrészekben is.

A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágyák vetéssel egy menetben történő kijuttatására ajánlott dózis 15 kg/ha és 25 kg/ha között van.

  • A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágyák használatával felgyorsítható a csírázó növények kezdeti fejlődése. A tápanyag ilyenkor közvetlenül a mag mellé kerül, azaz a csírázó növény gyökérzónájába. A célzottan kijuttatott műtrágyával közvetlen a növényeket tápláljuk nem pedig a sorközben kelő gyomokat.
  • A kelést követően felvett nitrogén és foszfor elősegíti a hatékony gyökérképződést, melynek következtében javul a növények tápanyag- és vízfelvétele!
  • A fejlettebb gyökérzetnek köszönhetően a kukorica és a napraforgó jobban ellenáll a környezeti stressznek, mint például a hőmérséklet ingadozása vagy a csapadék hiánya.
  • A növények gyorsabb fejlődése előnyt jelent majd a gyomokkal történő versengésben, jobb gyomelnyomó hatásra számíthatunk az állomány korábbi záródásának köszönhetően. Ellenállóbb lesz a kórokozókkal szemben, „kinő a kártevő foga alól”.
  • A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágya cinket is tartalmaz, amely elem fontos szerepet játszik a nitrogén anyagcserében és a növekedésért felelős hormonok képzésében. Használata különösen ajánlott cinkhiányos területeken.
  • A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágyák bór- és vastartalma további segítség az intenzív gyökérképződésben és a gyors kezdeti növekedésben.
  • A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágyák szerkezetükből adódóan gyors vízfelvétellel és kiváló vízoldékonysággal rendelkeznek, ezért szárazabb talajokban is kifejtik hatásukat.
  • A Genezis NP Gold Starter Mikrogranulátum műtrágyák az általánosan használt mikrogranulátum szóró adapterekkel kijuttathatók. A vetés előtt leforgatási próbával mindenképpen ellenőrizni kell a gépbeállításokat.